Ders Seçimi ile İlgili Önemli Duyuru

DUYURU!!!
2019/2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde
Ders Seçimi ile İlgili Dikkat Edilecek ÖNEMLİ Hususlar

Ders kayıt/ekleme/çıkarma işlemleri 25 Eylül 2019 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar bitirilmelidir. Bu tarihten sonra ders kayıtlarıyla ilgili herhangi bir işlem YAPILAMAYACAKTIR. Bu konuda tüm sorumluluk öğrencilerimize aittir. Ders kayıtlarının yapılmamış veya hatalı yapılmış olmasından kaynaklı olarak öğrencilerimizin dönem kaybetme veya derse yazılamama gibi sorunlarla karşılaşmaması için aşağıda yer alan hususların dikkate alınarak ders kayıtlarının tamamlanması gerekmektedir
  1. Birinci sınıf öğrencilerimiz de ders seçimi yapmak zorundadır. Bu öğrencilerimiz hem zorunlu derslerin tümünü hem de seçmeli ders havuzunda bulunan 3 dersten, 2 seçmeli dersi seçip danışman onayına göndermelidir.

2. Bir dersten (DD), (FD) ve (FF) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersten başarısız sayılır. Bir yarıyıla ait not ortalaması (YANO) en az 2,00 olmayan öğrenciler de o yarıyılda (DC) harfli notu alınan derslerden başarısız sayılmaktadır. Ortalaması (YANO) 2.00’ın üstünde olup (DC) harfli notu ile ortalamadan başarılı sayılan, dersleri not yükseltmek amacıyla yeniden seçmek isteyen öğrencilerimiz dilekçe ile Fakülte Sekreterliğimize başvurmalıdır.

Ders kayıt sistemi tarafından, (DC) harfli notlarının otomatik eklendiği değerlendirilen öğrencilerimizin ders seçimleri kural olarak danışmanlar tarafından reddedilmektedir. Ancak dersleri reddedilmemiş öğrencilerimiz, bu dersleri yeniden seçmek istememeleri durumunda iletişim için aşağıda yer alan mail adresine ulaşabilirler. İlgili öğrencinin ders seçimlerinin iptal edilmesi, yeniden ders seçimi yapması ve danışman onayına sunması gerekecektir.

3. Dördüncü yarıyılın sonunda genel ağırlıklı not ortalaması 1,80’in altında olan lisans öğrencileri, üst yarıyıllardan ders seçemezler. Bu durumdaki öğrencilerimiz başarısız oldukları dersleri tekrar alarak, genel not ortalamalarını en az 1,80’e yükseltmek zorundadır.

Genel not ortalaması 1.80’in altında olup, 5. Yarıyıl dersleri transkriptlerinde görünen öğrencilerimizin aşağıda yer alan mail adreslerine ulaşmaları gerekmektedir. İlgili öğrencinin ders seçimlerinin iptal edilmesi, yeniden ders seçimi yapması ve danışman onayına sunması gerekecektir.

4. Trabzon Üniversitesi Öğrenci bilgi sisteminde, not durumu sekmesi (transkript) altında yer alan dersler esas alınarak ders ekleme/çıkarmaları yapılabilir. Bu sekmede yer alan derslerden herhangi birini seçmemeniz gerekiyorsa ya da dersleriniz eksik ise iletişim için aşağıda yer alan mail adresine ulaşabilirsiniz.

5.  “Research Methods” seçmeli dersini sadece İngilizce dersinden “M” ya da her iki dönem “AA” harf notu ile başarılı sayılmış bulunanlar seçebilirler. Bu notların dışında bu dersi seçmiş olan öğrencilerimizin iletişim için aşağıda yer alan mail adreslerine ulaşmaları gerekmektedir. İlgili öğrencinin ders seçimlerinin iptal edilmesi, yeniden ders seçimi yapması ve danışman onayına sunması gerekecektir.

6. Ders kaydını doğru yapmış öğrencilerimizin ders ekleme/çıkarma dahil herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur.

Ders kayıtları ile ilgili iletişim kurulacak mail adresi:  hukuk@trabzon.edu.tr