Hukuk Fakültesi

Kadına El Kalkmaz!

29.04.2024  tarihinde Hukuk Fakültesinde İçişleri Bakanlığının “ kadına el kalkmaz” projesi kapsamında  Hukuk Fakültesinin erkek akademik ve idari personeline kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda Doçent Dr. Seda Gayretli Aydın tarafından seminer verilmiştir. 6284 sayılı kanun hakkında bilinen yanlışlara ve şiddete tanık olunduğunda suçu ihbar yükümlülüğü vurgulanmıştır. Suça tanık olan kamu görevlisinin suçu bildirim yükümlülüğü bulunmaktadır. Bildirimde bulunurken kimlik bilginizi sunmak zorunda değilsiniz.
Ayrıca emniyet genel müdürlüğünün KADES uygulamasını herkesin cep telefonlarına indirmesi gerektiği,  şiddet anında yardımın gelmesinin  üç dakikadan az sürdüğü, sadece tek tuşla üç dakikada emniyetin yardıma geldiği vurgulanmıştır.

İlgili Resimler

Menüyü Kapat