Kadın Hakları Sempozyumunu Düzenlendi

Trabzon Üniversitesi Hukuk Klinikleri Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel "Kadın Hakları" sempozyumunu düzenledi. Açılış konuşmasını Trabzon Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Ercan Sarıcaoğlu gerçekleştirdi.6 Mart Cuma günü Goloğlu Kültür Merkezi'nde yapılan ve iki oturum halinde gerçekleşen bu sempozyumda Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. E. Seda Güvendağ Güven, Trabzon Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Vesile Oktan, Trabzon Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Başk. Dr. Öğr. Üyesi Seda Gayretli Aydın, Trabzon Barosu Kadın Hakları Komisyonu Av. Hande Burma ve Karadeniz Yazarlar Birliği Başkanı Sebahittin Saruhan değerli konuşmalarını yaptılar.  Kadın hakları derinlemesine incelendi, tartışıldı ve konuşma sonlarına doğru soru cevap şeklinde ilerleyerek daha verimli bir sempozyum ortamı oluşturuldu. Trabzon Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri başta olmak üzere birçok farklı katılımcı mevcuttu. Sempozyum sonunda ise değerli konuşmacılara plaketleri takdim edildi.