Hukuk Fakültesi

Hukuk Fakültemiz 12. Dönem Mezunlarını Verdi

Hukuk Fakültemiz 12. dönem mezunlarını verdi. Fakültemizin bulunduğu Karadeniz Teknik Üniversitesi Kanuni Kampüsü Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende 191 genç hukukçu ve meslektaşımız aileleriyle birlikte büyük heyecan yaşadı.

 

 

Dört yıllık zorlu bir eğitim-öğretim döneminin ardından hukukçu olmaya hak kazanan Trabzon Üniversitesi hukuk fakültesi mezunları mezuniyet törenine günler öncesinden hazırlanmaya başladı. Hukuk Fakültesi’nin halen Karadeniz Teknik Üniversitesi Kanuni Yerleşkesinde bulunması nedeniyle iki üniversite yönetiminin karşılıklı istişaresi ile törenin aynı kampüs girişindeki Atatürk Kültür Merkezinde yapılması uygun görüldü. Üniversite adına idari görüşmeler için şehir dışında bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Emin Âşıkkutlu kutlama telgrafı gönderdi.

Mezuniyet töreninde adalet, akademi, baro, STÖ temsilcileri ile yurdun dört yanından davetliler bir araya geldi. Genç hukukçuların baştan sona sahnede yer aldığı törende hukukun her alanından temsilcilerin bir arada bulunması mezuniyete ayrı bir önem ve değer kattı. Törene Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hasan Küçükosman, Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Mustafa Yalçın, Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi Başkanı Fatih Aksoy, Trabzon Barosu Başkanı Av. Duygu Keleş Aydın, üniversitemiz rektör yardımcıları Prof. Dr. Atilla Çimer, Prof. Dr. Hasan Karal, Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran, Trabzon Barosu eski başkanlarından Av. Mehmet Şentürk, baro üyesi avukatlar ve kurum avukatları, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı. Törenin ikinci bölümünde sahneye çıkan Akçaabat Belediyesi horon ekibi muhteşem gösterisi ile büyük beğeni topladı. Horon ekibine çoğu şehir dışından gelen yüzlerce davetli alkışları ile eşlik etti.

 

PROF. DR. ÇİMER: KANUNLARI UYGULAYIN

Cumhuriyetin 100. yılında 191 yeni hukukçu mezun vermiş olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Çimer, “Kanunları bilmek değil uygulatmak önemli. İşte o zaman o kuralları koyanlardan daha güçlü olabilirsiniz. Mevzuatı, kanunları hiçbir etki altında kalmadan hiçbir güçten korkmadan sadece kamunun yararına, sadece Türk Milletinin yararına olacak şekilde din, dil, ırk, ekonomi, güç ayrımı yapmadan uygulayın. Hak ve hukuk adına görevlerinizi en iyi şekilde yapmanızı bekliyoruz. Ulu Önderimiz bize şunu da öğütlüyor; vatanını en çok seven işini en iyi yapandır! Sizin bu eğitim yuvasında 4 yıl boyunca çok değerli öğretim üyelerimizin elinde bu saiklerle yetiştiğinizden eminim. Ayrıca eminim ki, gittiğiniz her yerde Trabzon Üniversitesini ve Hukuk Fakültemizi en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Öğrenme bitmez. Gerek kişisel, gerek mesleki gelişiminize ara vermeyin. Bu sıralarda aldığınız bilgi sizi ömür boyu taşımayacaktır. Size sürekli araştırmacılar olmanızı tavsiye ediyorum. Gittiğiniz yerlerde lisansüstü eğitimle bu eğitimi taçlandırın. Buradaki öğrenci kulüplerinde gösterdiğiniz aktiviteleri hayatta da devam ettirin” dedi.

Prof. Dr. Çimer ayrıca “Başsavcılığımız, Bölge Adliye Mahkememiz, Baromuz bu mezunlarımızın her koşulda yanlarında oldular. Kapılarını ve gönüllerini açtılar. İyi birer hukukçu olmalarında büyük katkılar sağladılar. Trabzon Üniversitesi Fatih Yerleşkesinde hukuk fakültesi binasının yeri hazır, İnşallah en kısa zamanda fakültemizi yeni yerine taşıyacağız. Ancak Karadeniz Teknik Üniversitesi bu lisans eğitimi süresince öğrencilerimize her türlü imkân ve desteği verdiler. Karadeniz Teknik Üniversitemize de paydaş tüm kurumlarımıza da minnettarız” diye konuştu. Bir depremzede olan Prof. Çimer ayrıca, “Depreme dayanıklı kentler, evler yapmak zorundayız fakat hepsinden önce bunları dürüst şekilde yapacak insanları yetiştirmek zorundayız. Bu sorumluluk hepimizin. Müteahhitin taşeronun, ustanın değil; o evin yapılmasına izin veren herkesin, tüm paydaşların bu yıkımda sorumluluğu vardır” diye ekledi.

 

YEMİNE SADIK KALIN VE PROBLEM ÇÖZÜN

 

Trabzon Barosu Başkanı Av. Duygu Keleş Aydın da törendeki konuşmasında yeni mezunlara hitap ederek, “20 yıl önce sizinle aynı duygu ve heyecanı yaşadım. Mesleğin başında zorluk yaşayabilirsiniz. Pek çoğunuz hukuk okumasaydım, öğretmen olsaydım, diyeceksiniz. Hâkimlik-savcılık sınavlarına mı hazırlanayım diyerek uykusuz kalacaksınız. Belki işsiz kalacaksınız. Nasıl 4 yıllık bu süreci tamamlayarak burada cübbe giymeye hak kazandıysanız yarın da başaracaksınız. Yapamayacağınızı söyleyenlere sırtınızı çevirin, yolunuza devam edin. Baromuzun kapıları hak adalet insan için size hep açık olacak. Aramıza ve hukuk mücadelemize hoş geldiniz” ifadelerini kullandı. 

 

Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Soner DEMİRTAŞ, “Bugünün mezunları olarak yarının hâkim, savcı ve avukatları olacaksınız. Bu görevleri yaparken insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne öncelik verin. Herhangi bir zümreye duyduğunuz kin ve nefret sizi yanlış karar vermeye sevk etmesin” dedi. Öğrencilere yemin ettiren Av. Mehmet ŞENTÜRK ise salonda herkesin ayağa kalkmasını isteyerek, “Yemin, tarihin her döneminde yapılan işe, verilen söze güç vermiştir. Ciddiyeti gösterir. Yeminize ömür boyu bağlı kalın. Hukuk problem çözmektir. Problem çözün” diye konuştu.

 

Dönem birincisi Rozerin Tarhan yapmış olduğu konuşmada hukuk fakültesi tercihine kendisini götüren  süreci anlattıktan sonra gelecek ideallerinden bahsederek fakülte öğretim üyeleri, arkadaşları ve ailesine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Dönem birincisi Rozerin Tarhan’a Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hasan Küçükosman, törene katılamayan dönem ikincisi Recep Ünlü’yü temsil eden  dönem arkadaşına Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Mustafa Yalçın, dönem üçüncüsü Deniz ALTAŞ’a Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi Başkanı Fatih AKSOY tarafından çiçek ve plaketleri takdim edildi. Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran başarılı öğrencilere hediye çeki takdim etti. Daha sonra misafir aileler evlatları ile kucaklaştı ve onlar da mezun çocuklarını çiçek vererek tebrik ettiler.

İlgili Resimler

Menüyü Kapat